català - castellano - français - english

CIRCUIT DE REFRIGERACIÓ

 

És l’element encarregat d’eliminar la calor generada pel rodament i la combustió del motor, ja que quan està en funcionament el motor arriba a temperatures de més de 700 °C. A causa d’aquest escalfament es fa necessari un sistema que refrigeri les seves peces.

Aquest sistema de refrigeració és tot un circuit que porta un líquid especial capaç de suportar aquestes altíssimes temperatures.

 

Quin manteniment requereix?

 

Aquest sistema també necessita una substitució periòdica, que segons recomanen els fabricants de vehicles s’hauria de fer com a mínim cada dos anys.

En fer aquest servei hem de tenir en compte el tipus de líquid refrigerant que porta cada motor, atès que els darrers motors fabricats necessiten un tipus d’anticongelant de tecnologia orgànica, ja que els elements que formen el motor tendeixen a ser aluminis i altres productes susceptibles de corrosió.

A Garatge JCA disposem del servei de canvi de circuit de refrigeració amb màquines especialitzades que estan preparades per fer aquest servei amb rapidesa (quinze minuts) i assegurant un sistema de reciclatge net i higiènic.

 

LLUMS

 

Els llums tenen una doble funció molt important: veure-hi i, sobretot, SER VIST.Per això, es converteixen en un element de gran importància per garantir la seguretat dels ocupants del vehicle i evitar accidents.

 

Quin manteniment requereixen?

 

– Es recomana canviar les bombetes cada 40.000 km o cada dos anys, independentment del seu ús.

 

– És aconsellable canviar-les per parelles, encara que no estiguin foses, per tal d’evitar que tinguin un to diferent de llum entre si.

 

– Finalment, abans de fer un viatge amb més càrrega de l’habitual, cal revisar el reglatge dels llums per tal de fer-ne un ajustament, sempre que el vehicle no ho faci automàticament, ja que si es produeix un desajust d’1 grau cap amunt, l’enlluernament es multiplica per 20 m, i si el desajust és d’1 grau cap avall, la pèrdua de visibilitat és de 30 m.

 

ESCOMBRETES EIXUGAPARABRISES

 

Les escombretes són imprescindibles no tan sols quan plou, sinó també per mantenir net el parabrises i garantir una visió nítida i apropiada per a la conducció del vehicle.

Per això, convé no oblidar-se’n i es fa necessari cuidar-ne el manteniment, ja que es desgasten amb el fregament amb el vidre, cosa que provoca un deteriorament de la seva superfície i dels punts d’ancoratge. A més a més, els factors com el sol i les gel des deterioren el cautxú de l’escombreta amb el pas del temps.

Per això és recomanable utilitzar RAIN-X, un líquid repel·lent de la pluja que millora molt la visibilitat mentre plou.

 

Quin manteniment requereixen?

 

– Cal canviar les escombretes cada 12-18 mesos.

– Convé no omplir el dipòsit d’aigua del parabrises amb aigua corrent, ja que amb temperatures baixes es podria congelar i fer malbé el motor de l’eixugaparabrises.

Disposem d’una àmplia gamma d’escombretes, especials per a cada tipus de vehicle, des de les convencionals fins a les que disposen de sistema FLEX o AEROTWIN, per tenir una imatge molt més estètica del cotxe sense perdre la seva important funcionalitat.

 

PNEUMÀTICS

 

Perquè no tots els vehicles i tots els pneumàtics són iguals, moltes vegades sorgeixen dubtes a l’hora d’escollir el pneumàtic més adequat per als nostres requisits. Basant-nos en la experiència i en el treball amb primers fabricants de pneumàtics a nivell mundial, els nostres professionals prenen cada cas individualment i l’aconsellaran sobre el funcionament, comportament, característiques i prestacions de cada pneumàtic per ajustar-se el màxim possible a la sol·licitud del client i del vehicle.

Turisme, esportiu, Monovolum o 4×4, cada cotxe és diferent i se li dóna un us diferent, per tant haurem de tenir en compte quin pneumàtic muntar.

 

Quan substituïr un pneumàtic?

Un pneumàtic ha de ser substituït com a mínim cada 000 anys, tot i que a primera vista sembli estar en bon estat. Existeixen altres casos en els que la substitució del pneumàtic s’ha de fer:

1 - El pneumàtic està fet mal bé a causa d’un impacte o punxada.

Només un profesional podrà determinar si el pneumàtic pot ser reparat o si ha de ser substituït per un de nou.

2 - El pneumàtic presenta signes d’envelliment.

Esquerdes, talls, desgast irregulars o deformacions a la goma representen un risc per la teva seguretat. Tots aquests signes d’envelliment disminueixen l’adherència del pneumàtic, limitant les seves prestacions i favoreixen el risc de reventada.

3 - El pneumàtic està gastat.

Per turismes i vehicles comercials, el límit legalper un pneumàtic és de 1,6mm, i el límit tècnic d’un pneumàtic d’hivern és de 4mm.

Per sota d’aquest límit, el nivel de seguretat és insuficient i el pneumàtic s’ha de substituïr. Es recomana la visita a un profesional un cop a l’any.

GARATGE JCA • Avinguda Pau Casals, 44 • 17700 LA JONQUERA • T. / F.: +34 972 554 068 • Correu: garatgejca@gmail.com